Pojďme ocenit léta poctivě odváděné práce šikovného truhláře. A jak mu vzdát hold lépe, než pořádným dortem „ze dřeva“, na které, protentokrát, není třeba ani pilka.
Nejdříve je potřeba dostat strukturu dřeva na potažené korpusy. K tomu nám nejlépe poslouží strukturální folie a cukrářské kostice.
Následně naneseme potravinářskou barvu tak, abychom navodili dojem dřevěného podkladu.
Použití airbrush fixírky na dorty dodá perfektní vzhled.
Pomocí cukrářské modelovací hmoty vytvoříme neodlučitelné pomůcky truhlářského povolání, jako je např. hoblík a metr.
Věk je sice jenom číslo, ale není vždy od věci, připomenout si tato zasloužilá čísla. Vzpomenout si na chvíle tvrdé dřiny a zdařilých výsledků. Na zasloužilá čísla znovu využijeme dekor dřeva.
A teď je na nás, abychom se pokusili vžít do truhlářovy kůže a nadělali hoblinky, třebaže z čokolády a s použitím nože namísto hoblíku.
Čokoládové hoblinky pak rozsypeme „po podlaze“ truhlářské dílny a dílo je hotovo.