Někdo sice rád rybu na slano, ale co ti, kteří by ji raději na sladko? Takovou rybu bude lepší vyrobit, než chytit na udici. Tak se pojďme podívat jak se dá stvořit třeba takový kapr.
Ze všeho nejdřív využijeme korpus, který okrájíme tak, aby připomínal rybí tvar. Ze zbytků korpusu smíchaných s krémem pak jednoduše kapříkovi dotvoříme vysoký hřbet.
Připravený korpus poté celoplošně obmažeme máslovo-vanilkovým krémem a dáme vychladit.
Dále pak kapříka potáhneme bílou hmotou a důkladně uhladíme.
Nyní budeme potřebovat formičku ve tvaru květiny, díky jejímuž okraji získá kapřík konečně nezbytné šupiny.
Pro dokončení pravého, nefalšovaného kapřího zjevu je potřeba nanést na dort odpovídající odstíny zelené barvy pomocí airbrush pistole.
Nakonec jen kapříkovi nasadíme rybí oči, které stačí přilepit troškou vody nebo potravinářského lepidla.
Kapřík je hotov v celé své šupinaté kráse. Ale pozor! Držte ho dál od vody, třeba by si ještě mohl hastrmanskej myslet, že jste mu vypálili rybník 🙂
Moc hezký dort, zrovna hledám inspiraci. Bratranec bude mít narozeniny a je rybář, tak mu chci upéct dortík s rybou 🙂